Osta tilalta! -päivää vietetään viidettä kertaa 12.9.2020

Osta tilalta -päivänä voi järjestää avoimien ovien päivän tilallaan tai puutarhassaan. Tarkoitus on tavoittaa uusi aja vanhoja asiakkaita sekä markkinoida omaa tilaa ja tuotteita mukavan tapahtumapäivän merkeissä. Samalla järjestettävä Makumatka Maalle -teemapäivä kutsuu kävijät tutustumaan maaseudun matkailuyritysten tarjontaan.

Vuosittain tapahtumaan osallistuu yli 200 ruoan tuottajaa ja tiloilla vierailee tuhansia kiinnostuneita kuluttajia. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni maaseudun yritys lähtisi mukaan avoimen ovien päivään. Kävijät haluavat tukea paikallista yrittäjää, tutustua tilojen toimintaan ja viettää mukavan syyspäivän maaseudulla.

Miten mukaan?

Ruoan ja muiden maaseudun tuotteiden tuottajat, kotipuutarhurit, maaseudun matkailuyritykset ja esimerkiksi kalastajat voivat ilmoittautua mukaan https://ostatilalta.fi -sivustolla. Tapahtumasivustolta kävijät löytävät helpoti kaikki mukaan ilmoittautuneet tilat. Tapahtumaan voi ilmoittautua, vaikkei yleensä myisikään tuotteita suoraan kuluttajille ja ilmoittautua voi myös yhdessä lähinaapuruston tuottajien kanssa yhteisellä tapahtumalla.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä ja jatkuu tapahtumapäivään 12.9.2020 saakka. Mitä aiemmin päättää osallistua, sitä laajemmin ehtii markkinoida ja valmistautua tapahtumaan. Sivustolta löytyy monipuolisesti vinkkejä tapahtuman järjestämiseen ja ”Osta tilalta! -päivän tuottajat” -Facebook -ryhmässä voi myös vaihtaa ideoita ja ajatuksia muiden tuottajien kanssa.

Osta tilalta! -päivä seuraa koronavirustilannetta ja muutokset päivän järjestämiseen ovat mahdollisia.


Lisätietoja: Petri Muje, petri.muje@lapinamk.fi

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 ja Maaseutuverkosto, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Ruokasektorin koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H, Maaseudun sivistysliitto, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.